Americaine Chef – bardzo pikantny sos zrobiony z cebulką, kapar i trybulki. Pyszny z jakimkolwiek rodzajem czerwonego mięsa: surowym, z grilla lub pieczonym. Doskonały również z kawałkiem ryby morskiej o białym mięsie.
Składniki:
olej z rzepy, żółtko jaja, ocet, hydrolizowane proteiny soi, cebula, musztarda (woda, ocet, gorczyca, sól, przyprawy), woda, przyprawy, dekstroza, sól, trybula, kapary, pomidory w proszku, aromaty (zawiera ryby), ocet słodowy (zawiera jęczmień), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), cukier, syrop glukozowy, karmel, syrop z cukry inwertowanego, melasa, sok z limonki, owoc tamaryndowca. Stabilizatory: guma guar, guma karobowa. Konserwant: kwas sorbowy. Barwnik: skoncentrowany sok z czerwonych buraków. Antyoksydant: sól dwusodowa EDTA. |