Cocktail – sos jest o łagodnym smaku i gładkiej fakturze .Łagodnośc smaku to idealny akompaniament do ryby, owoców morza i frytek jak i również jako sos do surowych warzyw. Nasz sos przyrządzony jest z pyszną szczyptą whisky – to nasza tajemnica za względu na zwycięski smak.
Składniki:
olej z rzepy, woda, koncentrat pomidorowy, cukier, ocet, żółtko jaja, szkocka whisky, musztarda (woda, ocet, gorczyca, sól, zioła, przyprawy), ocet słodowy (zawiera jęczmień), sos sojowy (woda, soja, pszenica, sól), syrop glukozowy, karmel, aromaty (zawiera ryby), syrop z cukru inwertowanego, melasa, przyprawy, sok z limonki, owoc tamaryndowca. Stabilizator: guma ksantanowa. Konserwanty: kwas winowy, kwas cytrynowy, sorbinian potasu, benzoesan sodu. Barwnik: ekstrakt z papryki. Antyoksydant: sól dwusodowa EDTA. Wzmacniacz smaku: glutaminian sodu. |